Skip to main content

Babiččina volba uvádí na trh bio novinku a univerzálního génia

Společnost GoodMills Česko, producent mouk Babiččina volba rozšiřuje své portfolio o dvě novinky: bio mouku a univerzální mouku pro každé pečení. Novinka s označením bio splňuje nároky ekologické produkce a zároveň má výborné pečící vlastnosti. Producent tak potvrzuje stávající trend popularity bio potravin, jejichž certifikáty zajišťují vysokou kvalitu a ekologický původ. Naprostou inovací je potom Babiččina volba Univerzální, která je univerzálním géniem pro každou kuchyni, protože kombinuje pekařské vlastnosti různých mouk.

Rostoucí zájem Čechů o kvalitní potraviny je podmíněn nejen větší informovaností o jejich původu a složení, ale také jejich zájmem o zdravý životní styl i životní prostředí. Vzestupnou tendenci nákupu potravin s bio certifikací potvrzují i data zveřejněná ministerstvem zemědělství. Češi v roce 2020 zaplatili za biopotraviny okolo 6 miliard korun, což je o 14 procent více než předešlý rok. Stávající trend potvrzuje i tradiční český výrobce mouk Babiččina volba. Své portfolio produktů totiž rozšiřuje o Bio hladkou mouku pšeničnou, která je nejen kvalitně zpracována v souladu s pravidly ekologické produkce, ale má také dobré pečící vlastnosti. Výrobce tak jde naproti plánu ministerstva zemědělství, podle nějž by měla spotřeba biopotravin vzrůst v roce 2027 na 4 procenta celkové spotřeby potravin a nápojů.

Společnost GoodMills šla ještě dále a na trh také uvádí naprostou inovaci – mouku Babiččina volba Univerzální, která je univerzálním géniem pro každou kuchyni. Kombinuje pekařské vlastnosti různých mouk a je vhodná pro přípravu téměř každého receptu vyžadujícího mouku. Je vhodná na různá těsta, ale i na obalování nebo zahušťování. Díky optimální struktuře mouky, kvalitě lepku a škrobu má ideální pečící vlastnosti a dobře kyne.

„Mouky, které uvádíme na trh, jsou vyrobeny z vysoce kvalitních obilovin, jejichž původ lze stoprocentně zdokumentovat. Babiččina volba bio se vyrábí z obilí pěstovaného podle přísných pravidel bio produkce, která garantují, že 100 procent surovin je organického původu. Veškeré obilí je potom zpracováváno v sesterském bio mlýně, kam se běžná pšenice nedostane. Díky tomu můžeme zaručit opravdu vysokou kvalitu a čistotu produktu,“ říká David Truxa, ředitel společnosti GoodMills Česko a dodává: „Naše druhá novinka Babiččina volba Univerzální je naprostou revolucí na trhu. Po vlně specializovaných mouk na různá těsta jdeme dalším směrem a přinášíme univerzální řešení vhodné především pro ty, kteří hledají kvalitní mouku, kterou mohou používat téměř na jakékoli pečení.“

Značka již druhým rokem spolupracuje s mistrem cukrářem Josefem Maršálkem, který mouky Babiččina volba používá ve své každodenní praxi i edukaci na kurzech pečení v Gourmet Academy. „Kvalitní mouka je prakticky alfou a omegou jakéhokoliv domácího i profesionálního pečení. A pokud je vyrobená s nejvyšším možným ohledem vůči našemu životnímu prostředí, pak vždy bude mít mou podporu,“ říká Josef Maršálek, mistr cukrář a ambasador mouk Babiččina volba. Nové mouky Babiččina volba jsou k dostání ve vybraných hypermarketech Albert.

Bon Appétit

Babiččina volba