Jsme jediným výrobce čerstvých těstovin na Vysočině. K produkci využíváme nejnovější italské stroje.
V našem týmu je zkušený kuchař s praxí z italských restaurací a odbornice na výživové poradenství a výchovu ke zdraví. Můžeme tak věcně radit a pomáhat všem odběratelům s přípravou menu a receptů s ohledem na jejich cenu a výživové hodnoty.
Stali jsme se sociálním podnikem zaměstnávajícím děti opouštějící dětské domovy a zdravotně znevýhodněné.
FF Pasta jsou čerstvé, rychle připravitelné těstoviny skládající se ze dvou druhů italské pšeničné mouky a českých vajíček.
Těstoviny jsou lehce stravitelné, mají nízký obsah tuku, jsou bohaté na uhlovodíky. Pro lidský organismus jsou těstoviny díky obsahu glycidů významným zdrojem energie. Obsahují značné množství proteinů, které mají svůj význam i při redukci hmotnosti.
Tagliatelle
Tagliatelle jsou tradiční druh těstovin z italských regionů Emilia-Romagna a Marche.
Jejich název pochází z italského slova tagliare což v překladu znamená „řezat“. Jednotlivé kousky, jak už z názvu vyplývá, jsou dlouhé, ploché nudle se šířkou asi 6,5–10 mm.
Ravioli dýňové s parmazánem
Ravioli jsou plněné těstoviny, tyto jsou s pečenou dýní se špetkou kurkumy, zázvoru a sýrem parmazán.
Spaghetti alla chitara
Spaghetti alla Chitarra jsou typické pro Italskou oblast Abruzzo.
Chitarra v překladu „kytara“ jsou těstoviny se čtvercovým průřezem o tloušťce asi 2–3 mm. Zpracované jsou na stejnojmenném stroji, díky kterému mají nejen svůj název, ale také i specifický tvar a pórovitou strukturu, na které bude každá vaše omáčka výborně držet.
Špenátové pesto
Špenátové pesto vás oslní výjimečnou chutí.
Čerstvý špenát v kombinaci s česnekem a vlašskými ořechy, to jsou ingredience, které se spolu vždy skvěle doplňují.