Těstoviny s rukolovým pestem
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Potřebujete (na 4 porce):
500 g těstovin Babiččiny nudle extra široké Druid
200 g rukoly 150 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžíci nasekané petrželky
1 lžíci mletých mandlí
Sůl, pepř
2 lžíce strouhaného parmazánu
Parmazán na zdobení
Postup: Do mixéru dejte rukolu, petrželku, nadrcený stroužek česneku, olej, mandle a parmazán. Přidejte sůl, pepř a rozmixujte. Těstoviny uvařte podle návodu. Pak je promíchejte s pestem, dozdobte parmazánem a podávejte.
Grenadýr
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Potřebujete (na 4 porce):
500 g brambor
500 g těstovin Babiččiny fleky Druid
1 lžíci sádla
1 cibuli
100 g anglické slaniny
2 lžíce sladké mleté papriky
Sůl, pepř
Postup: Těstoviny uvařte podle návodu. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte najemno, slaninu na kostičky. V hrnci nechte rozpustit sádlo. Opečte na něm cibuli spolu se slaninou. Pak přidejte papriku, promíchejte, nechte rozvonět a přidejte brambory. Promíchejte a podlijte troškou vody. Osolte, opepřete, přiklopte a poduste, dokud brambory nejsou měkké. Tomuto pokrmu prospěje, když se brambory mírně na dně připečou. Pak vmíchejte uvařené těstoviny. Podávejte s kyselou okurkou.
Hnízda s lososem
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Potřebujete (na 4 porce):
1 balení těstovin Babiččina široká hnízda
Druid 300 ml smetany (30 procent)
400 g lososa
Citronovou šťávu
2 lžíce másla
½ hrnku mraženého hrášku
Špetku nastrouhané citronové kůry
1 lžičku sušeného tymiánu
Sůl, pepř
Postup: Lososa nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. V hlubší pánvi rozehřejte máslo. Opečte na něm kousky lososa. Přidejte hrášek a přilejte smetanu. Vmíchejte citronovou kůru, tymián a směs nechte chvilku probublávat. Mezitím uvařte hnízda podle návodu. Slejte je a vmíchejte do pánve se smetanovou směsí.