Že červená řepa je zdravá ví každý. Vždyť kyselé tmavě červené kostičky se snažíme do dětí nacpat už ve školce. Ale ne každému v téhle podobě chutnají. A přitom červená řepa je tak úžasná plodina, která může chutnat výtečně !
Nápaditou řadu výrobků pod názvem Bezva řepa uvedli na trh manželé Tomáškovi, z malé Středočeské vísky, Nalžovického Podhájí. Z červené řepy umí vyrobit: kečup, kečup s křenem, kečup s česnekem, hořčici, čatní, směs na špagety, pomazánku na chleba a ďábelské toasty. A řada určitě nekončí, stále zkoušejí nové chutě.
Výrobky Bezva řepa jsou z české červené řepy, bez chemických přísad, přirozeně bezlepkové. Jsou určeny pro každodenní využití ve studené i teplé kuchyni. Kečupy a hořčici můžete použít k hranolkům, steakům, párkům, ale i na dochucení omáčky, do těstovin, při přípravě pomazánek nebo do čerstvých salátů. Čatní je lehce pikantní a skvěle doplní každé vaše grilování, ale dá se použít i jako náplň do slaných koláčů. Směs na špagety můžete jen ohřát a smíchat s těstovinami. Ale i přidat např. mleté maso a máte těstoviny a la boloňské. Výtečná je i s kuřecími kousky. Pomazánky jsou výborné na snídaně i svačiny, pro návštěvy i s sebou na chalupu, na dobré pečivo nebo do slaného závinu.