4 porce
Ingredience
- 320 g fazole barevné Menu Gold
- 500 g batátů
- 320 g mrkve
- 100 g brambor
- 200 g dýně červené hokaido
- 1 lžičky citronové šťávy
- 1 lžíce ghee
- 1 cibule
- 1 výhonek řapíkatého celeru
- 1-2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička majoránky
Postup
Fazole přes noc namočíme ve vodě. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Očistíme batáty, brambory, mrkev i dýni a nakrájíme na kousky. Na rozehřátém ghee orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené batáty, brambory, mrkev a dýni. Zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme prolisovaný česnek a částečně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, majoránkou a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou. Přimícháme uvařené fazole a chvíli spolu vaříme, aby se jednotlivé chutě propojily. Podáváme teplé jako vydatnou večeři.
Bon Appétit