Skip to main content

Fazolová polévka s batáty

4 porce

Ingredience

  • 320 g fazole barevné Menu Gold
  • 500 g batátů
  • 320 g mrkve
  • 100 g brambor
  • 200 g dýně červené hokaido
  • 1 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžíce ghee
  • 1 cibule
  • 1 výhonek řapíkatého celeru
  • 1-2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička majoránky

Postup

Fazole přes noc namočíme ve vodě. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Očistíme batáty, brambory, mrkev i dýni a nakrájíme na kousky. Na rozehřátém ghee orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené batáty, brambory, mrkev a dýni. Zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme prolisovaný česnek a částečně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, majoránkou a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou. Přimícháme uvařené fazole a chvíli spolu vaříme, aby se jednotlivé chutě propojily. Podáváme teplé jako vydatnou večeři.

Bon Appétit

Menu Gold