Skip to main content

Ivan Savić FOOD LAB

V dnešním rozhovoru si představíme jedinečnou restauraci FOOD LAB, která navazuje na jedinečnou historii své lokality. Restaurace nabízí široký výběr pokrmů i destilátů z celého světa. V nejbližší době se můžete těšit na spoustu akcí a zajímavých večerů, které s rodinou v restauraci FOOD LAB s rodinou strávíte.

 

Mohl byste nám, prosím, v rychlosti představit Vaši restauraci Food-Lab?

Restaurace FOOD LAB byla otevřena v září roku 2018. Cílem celého projektu bylo vytvořit podnik, který nabídne svým zákazníkům mnohem více než jen další místo, kde se mohou najíst. Cílem bylo v Praze vytvořit nový koncept restauračního zařízení, ve kterém se večeře stane společným zážitkem. Proto večerní menu nabízí porce inovativní fusion kuchyně vhodné ke sdílení s přáteli či rodinou. Jinými slovy; přejeme si nabídnout svým zákazníkům možnost vrátit se k dnes už skoro zapomenutému způsobu stolovaní, kde se všichni, ať už rodina nebo přátelé, sešli u stolu a společně sdíleli jídlo i zážitky. Průzkumem ve státech, kde se tato tradice zachovala, bylo prokázané, že tento způsob stolovaní vytváří silnější pouto mezi lidmi a má pozitivní vliv na psychiku jedince. Člověk je společenská bytost a socializace je klíčový faktor pro jeho štěstí. Chceme naše návštěvníky inspirovat ke sdílení zážitků z rozmanitých chutí i dojmů se společností u stolu.Pro koncept FOOD LAB jsem vybral i symbolickou lokalitu – náměstí které bylo od 13. století historickým centrem Evropské alchymie. Centrem, kde se vědci a alchymisté, z řad těch nejprominentnějších, snažili najít elixír věčného života či nekonečné lásky. Stejně jako kdysi alchymisté, i my se snažíme vytvořit „dokonalý vzorec“ a vytvořit pro své zákazníky skutečný gastronomický zážitek. Zatímco pravděpodobně nedokážeme vytvořit vzorec pro věčný život, uděláme vše proto, aby zdejší jídlo a atmosféra obohatili a zpříjemnili den naších zákazníků.

Jaká jídla byste Vy sám doporučil svým návštěvníkům?

Především byl doporučil zkusit naše večerní menu, které je designováno tak, aby našim zákazníkům umožnilo vyzkoušet více jídel a chutí. Máme skvělého šéfkuchaře Nenada Jovanoviće, který má zkušenosti z nejlepších restaurací Evropy oceněných i třemi Michelinskými hvězdami. Je to kuchař, který miluje svou práci a každé jídlo vybírá pečlivě a bez kompromisů. Proto je pro mě těžké doporučit konkrétní jídlo. Spíše bych doporučil vyzkoušet celkový zážitek ze stolování ve FOOD LAB.Z obědového menu bych však mohl doporučit veškeré těstoviny (všechny těstoviny jsou domácí, čerstvé a „home-made“ ),nebo například mé oblíbené jehněcí koleno.Ve FOOD LAB máme také novinku – zavedli jsme sladké tečky – zákusky vlastní výroby. Troufám si říci, že jen málokterá restaurace v Praze má tak vytříbenou a originální nabídku domácích dortíků.

Všimli jsme si, že nabízíte spousty nápojů, jaké drinky a koktejly jsou u Vás těmi neoblíbenějšími?

FOOD LAB má širokou nabídku koktejlů, jejich míchání je alchymie a my rádi experimentujeme. Díky tomu si každý host najde takový, který si zamiluje. Můj oblíbeny koktejl je Mango Chili Caipiroska, vřele doporučuji. A když už je řeč o koktejlech: právě teď připravujeme i nabídku dětských koktejlů.

Když už jsme u dětí – pokud Vás navštívíme s celou rodinou, zabaví se u Vás i dětští návštěvníci?

I v tomto ohledu je FOOD LAB výjimečný. A v případě dětského koutku platí slovo výjimečný dvojnásob. V našem nadstandardně vybaveném dětském koutku s dohledem nabízíme dětem široké vyžití, včetně lezecké stěny, dětského kina, video her a mnoho další zábavy. Samozřejmost je i dětské menu. Food Lab je restaurace, kterou děti – a díky koutku pochopitelně i jejich rodiče – milují.

Je u Vás nutná rezervace, nebo najdeme místo, i když náhodně přijdeme? Případně, jak dlouho dopředu doporučujete místa rezervovat?

To samozřejmě zaleží na sezoně. V každém případě bych doporučil udělat rezervaci, pokud se chystáte navštívit restauraci v pátek nebo o víkendu.

Plánujete v blízké době ve Vaší restauraci nějaké akce?

Snažíme pro naše zákazníky vymýšlet nové zajímavé akce. Nedávno proběhla akce „WINE & JAZZ” a nyní se u nás bude konat speciální program k Valentýnu.Akce „WINE & JAZZ” byla novinkou, která nabídnula unikátní spojení degustace italských vín a jazzu. Someliér Ing. Mikuláš Duda představil 10 vzorků vybraných vín z tradičních vinařských oblastí, jako jsou například Valpolicella, Brunello, Barolo, Soave, Gavi a jiné další, objasnil jejich charakter a původ, a to za doprovodu jazzového kvarteta Pavla Šlossara. Akce měla premiéru 31.ledna a byla uspořádána stylově v komorním prostoru Piano LoungeSvátek zamilovaných jsme pojali podle pravděpodobně nejslavnějších milenců – Romea a Julie. Pro výjimečný večer máme připravené výjimečné pětichodové menu vycházející z jídel a vín z Verony, rodiště Romea a Julie. Menu nabízíme 13. a 14. února.

Přiblížil byste, prosím, čtenářům, co je to Piano Lounge?

Jak jsem již řekl na začátku – cílem celého projektu bylo vytvořit podnik, který nabídne svým zákazníkům mnohem více než jen další místo, kde se mohou najíst. Z tohoto důvodu je součásti restaurace i Piano Lounge, ve kterém pořad organizujeme nejrůznější akce. Měli jsme zde například ochutnávky vína, Jazzove kapely, Stand-up Comedy a mnoho dalších akci. Další novinka, kterou teď chystáme, je Karaoke – chceme dát zákazníkům možnost se také aktivně zapojit do vystoupení, tj. budeme dělat soutěže ve zpěvu. Navíc, Karaoke bude další věc, kterou budeme mít možnost nabídnout naším zákazníkům i pro soukromé oslavy. Uděláme maximum proto, aby se u nás zákazník nikdy nenudil.

Je možné u Vás uspořádat i nějakou oslavu či svatební hostinu?

FOOD LAB je populární místo pro oslavy, ať už firemní nebo soukromé. Zákaznici často pořádají i dětské oslavy, jelikož je naše restauraci pro tyto účely ideální. Díky uspořádaní prostoru jsme schopni zajistit soukromí jak pro menší akce, tak i pro akce dimenzované pro 250 lidi.

Nabízíte pronájem prostor například i pro firemní a jiné prezentace?

Ano, FOOD LAB je vybaven veškerou potřebnou technikou, a proto je ideální i pro prezentace. Řada firem již tuto možnost využila. Nerad bych jmenoval firmy, jelikož k tomu nemám jejich souhlas.

Je možné někomu dát večeři u Vás jako dárek?

Samozřejmě, ve FOOD LAB poskytujeme dárkové vouchery v hodnotě 500, 1000 a 1500 Kč.

Pokud Vás navštívíme, musíme nutně přijít na jídlo, nebo u Vás můžeme posedět i jen na kávě?

FOOD LAB je koncipovaný jako multifunkční prostor. Proto je přední část restaurace přímo ideální na kávu nebo na snídaně. Navíc, každý všední den ráno v přední časti restaurace hraje pianista. Řada naších zákazníků říká, že je FOOD LAB ideální místo na kávu a stylový způsob, jak začít pracovní den. Já bych osobně doporučil dát si ke kávě i jeden z naších skvělých domácích dortíku.

Myslíte si, že se v něčem odlišuje Vaše restaurace od těch jiných?

FOOD LAB je mnohem více než jen restaurace. Svým designem, kvalitou jídel a služeb a multifunkčnosti prostoru tento koncept nemá v Praze velkou konkurenci. Na ploše 700 m2 nabízíme svým zákazníkům přátelský a férový přístup personálu a skutečnou hodnotu za jejich peníze, konkrétně:- Luxusní restauraci na klidném náměstí v centru Prahy za rozumnou cenu.- Skvělou a pozitivní atmosféru.- Inovativní kuchyň a sdílení zážitků z rozmanitých chutí.- Inovativní a kreativní přístup ve všem, co děláme.- Dětský koutek s dohledem, který umožnuje jak rodičům, tak dětem užít si svůj čas strávený u nás.- Zajímavý program v Piano Lounge a mnoho dalších akcí.- Spousty dalších benefitů.Snažíme se dbát na každý detail s cílem dopřát svým zákazníkům skutečný zážitek z návštěvy a jsme si jistí, že tuto snahu náš zákazník pozná a ocení.

Co je pro Vás luxus?

Osobně luxus nespojuji s materiálními věcmi. Luxus je pro mě mít tu svobodu dělat věci, které mam rád, a trávit čas prací, která mě těší. Mít možnost žít život způsobem, který jsem si sám zvolil, to je pro mě skutečný luxus.

Bon Appétit

Food Lab