Skip to main content

Jan Fabini navazuje na české tradice. K nádobí z vícevrstvé nerezové oceli přidává litinu

Na trh s nádobím vstoupil ve dvaceti letech s vlastními produkty z vícevrstvé nerezové oceli, nyní se Jan Fabini rozhodl rozšířit sortiment své značky Fabini o pánev z litiny, s jejíž pomocí připravíte ty nejlepší steaky nebo tažené jehněčí. Na stránkách fabini.cz si ji zákazníci mohou předobjednat už nyní a podpořit tak vznik výrobku.

Znáte ji z kuchyní babiček a prababiček. Je bytelná a elegantní, takže v ní hotové jídlo můžete rovnou servírovat na stůl. Zahřívá se trochu pomaleji, ale jak se jednou rozžhaví, vede teplo dlouho a rovnoměrně. Řeč je o litině. V Česku ovšem její výroba téměř zanikla, přitom její využití v kuchyni je v určitém pohledu dosud nepřekonané. Proto se Jan Fabini spojil s lokálním výrobcem a vznikla jedinečná litinová smaltovaná pánev Matera, která vám splní všechny kulinární sny.

3+1 důvod pro smaltovanou litinu

1. Perfektní akumulace tepla

Jakmile litina nasaje teplo, jen tak ho nepustí, i když na ni položíte studenou flákotu masa. Právě to z ní dělá ideálního pomocníka v kuchyni. Žár udrží po velice dlouhou dobu a teplo distribuuje rovnoměrně, takže se vám pokrm nebude na jedné straně připalovat, zatímco by byl na druhé straně vlažný.

2. Vaření všude a na všem

Litina si rozumí se všemi druhy povrchů. Ať už máte doma plynový vařič či indukci, litinovou pánev můžete používat úplně bez obav. Smaltem ošetřená litina je navíc částečně nepřilnavá, takže se na ní dá vařit ihned bez jakéhokoli procesu vypékání. Pánev z litiny smaltovaná 28 cm bez poklice, Matera, pouze na fabini.cz od 2 399 Kč.

3. Údržba

Na rozdíl například od teflonu, smaltovaná litina snese téměř jakékoli zacházení a vydrží vám léta. Nádobí z ní můžete mýt saponáty a dát do myčky. Nebudete omezení ani volbou kuchyňských nástrojů. Při vaření s litinovým nádobím vezměte do ruky klidně kovové obracecí kleště.

A navíc báječně vypadá!

Jak se vyrábí pánev Matera

Navržený model se obtiskne do pískové formy, která se následně vylije železem o teplotě 1200 °C. Po odformování se odlitek ručně zpracovává a povrch se sjednotí otryskáním. Na takto připravenou pánev se nanese smaltovací směs a vše se nakonec vypeče v peci při teplotě 760 °C.

Vysoký standard, kvalitní materiály, moderní design a pokud možno lokální výroba. Všechny tyto atributy Jan Fabini do svých produktů promítá. Ve stejném duchu vzniká i nová pánev Matera, která bude prvním zástupcem litinového nádobí této mladé české značky. Přípravy na výrobu finišují a ve Fabini již zahájili předprodej, jehož cílem je celý proces podpořit. Pouze na fabini.cz si můžete předobjednat tuto novinku za zvýhodněnou cenu. Nebojte se prozkoumat tento staronový materiál. Fabini na své produkty poskytuje záruku 25 let a u litiny, stejně jako u ostatního nádobí, máte 30 dnů na vyzkoušení a případné vrácení.

„Není to změna ani přerod, je to promyšlený doplněk k našemu nerezovému nádobí. Věřím, že když dáte litině moderní pojetí, najde své místo i v současné kuchyni” shrnuje třiadvacetiletý Jan Fabini rozšíření značky o nový materiál.

O Fabini:

Značku Fabini založil dvacetiletý Jan Fabini v roce 2019. Jeho cílem je nabízet vysoce kvalitní nádobí za dostupnou cenu, proto zvolili cestu D2C, přímého prodeje. Produkty se od roku 2020 vyrábí v Česku, Francii a Itálii. Za firmou stojí investoři Jana Florentýna Zatloukalová s 6% podílem, Jiří Hlavenka s 30% podílem, Martin Rozhoň s 5% a Pavel Mezihorák s 13% podílem. Zbylých 46 % vlastní Jan Fabini.

Bon Appétit