Skip to main content

Myslíte to s domácím espressem vážně? Vsaďte na nové Bambino od Sage

Poohlížíte se po kvalitním kávovaru za rozumnou cenu, který zvládne lahodné espresso, ale i cappuccino s dokonale sametovou mléčnou pěnou? Potom by vaší pozornosti určitě neměl uniknout nový kávovar značky Sage Bambino SES450. Kávu připraví přesně tak jako ve vaší oblíbené kavárně, ale namísto rozměrného „stroje“ bude díky své kompaktnosti a luxusnímu designu dokonalou ozdobou vaší kuchyně.

Vše, co očekáváte od kvalitního kávovaru

Příprava dokonalého šálku kávy je tak trochu „věda“, ale pákový kávovar Sage Bambino SES450 zná všechna její tajemství. Je navržený tak, abyste se k perfektnímu výsledku dopracovali bez složitého nastavování a zbytečného čekání. Díky inovativnímu systému vytápění ThermoJet se kávovar nahřeje za pouhé tři sekundy. Bohaté a plné chuti kávy docílíte použitím ideální dávky 18–22 g čerstvě namletých kávových zrn, které odpovídá i velikost páky s průměrem 54 mm. Pro výslednou chuť espressa je důležité i nízkotlaké předspaření. To zajistí nabobtnání kávy v sítku a následné uvolnění její chuti a aromatu. Při plném tlaku, který v případě kávovaru Bambino činí devět barů, pak probíhá rovnoměrná extrakce kávy. Dokonale vyváženou chuť kávy garantuje také konstantní teplota vody nastavená na 93 stupňů. Při přípravě americana či lunga můžete vodu doplnit stisknutím příslušného tlačítka. Máte-li rádi cappuccino, latté či flat white, Bambino se pomocí ruční trysky postará i o přípravu sametové mikropěny, která vzniká pomocí silného tlaku páry o teplotě 130 stupňů.

TIP Sage:

Přeřaďte na latté art Proces přípravy pěny pomocí ruční trysky vyžaduje jistou zkušenost, ale když dodržíte základní pravidla, časem se vám podaří vykouzlit i nějaké to latté art. Jak tedy postupovat? Používejte vychlazené plnotučné mléko a speciální nerezový džbánek na pěnění mléka. Mléko nalijte do džbánku, maximálně do ¾ výšky nádoby. Vložte trysku do mléka, zhruba 0,5 cm pod jeho hladinu, a začněte pěnit. Důležité je udržovat džbánek lehce nakloněný a postupovat opravdu zlehka, mléko tak bude nabývat na objemu. Po několika sekundách ponořte trysku trochu hlouběji a nakloňte džbánek tak, aby mléko začalo vířit. Během pěnění se mléko zahřívá, ale jeho teplota nesmí překročit 70 stupňů Celsia. Pokud nemáte teploměr, poznáte to tak, že už na džbánku nemůžete udržet ruku. Když máte mléko napěněné, se džbánkem několikrát jemně bouchněte o stůl, tím se zbavíte větších bublin, a potom s ním jemně kružte, čímž docílíte lahodné krémové mikropěny.

Bon Appétit