Skip to main content

Nevařte z vody. Vařte chutněji a zdravěji

NEVAŘTE Z VODY. VAŘTE CHUTNĚJI A ZDRAVĚJI.

BRÁCHOVÉ JARDA A HONZA VÁCHOVI VAŘÍ POCTIVÝ VÝVAR VE SKLE, ABYSTE VY NEMUSELI.

Díky Konečně vývaru máte postaráno o dobré a poctivé domácí vaření. Vývarem obohatíte každé jídlo a dodáte mu poctivou chuť. Kromě toho, že je ale vývar nepostradatelný́ při vaření, je také tím nejlepším, čím můžete podpořit vaše zdraví a imunitu. Vývar je to, čemu se říká superpotravina, ať ho jíte, nebo pijete.

VÝVARY OD DVOU BRATŘÍ

Babička nám vždycky říkala: „Chlap má milovat svou mámu, postarat se o svou ženu a umět vařit!“ To jsme si vzali za své a zástěry se nebojíme. Jsme bratři Jarda a Honza Váchovi a vaříme poctivé farmářské vývary, abyste vy nemuseli. Abyste nemuseli stát u plotny a zároveň se nešidili na kvalitě. Začali jsme s tím u nás v Čechách jako první a to s poctivostí, pečlivostí a pracovitostí nám vlastní. Na začátku byly rodinné recepty od mámy a babiček. Potom jsme začali do tajů vaření vývaru pronikat hlouběji. Jak ho uvařit, aby byl dobrý a zároveň měl v sobě všechnu tu sílu, co mít má.

NEŠLI JSME NA TAH. TÁHNEME VÝVAR.

Konečně vývar jsme založili v roce 2013. Už tehdy jsme byli odhodlaní jít až na morek kosti – od té doby spolupracujeme s českými farmáři, pečlivě vybíráme kvalitní suroviny a do žádného z našich produktů nepřidáváme chemii. 

První kapitolu svého příběhu jsme napsali na chalupě, kam jezdíme sbírat hřiby. Nejlíp chutnají v italském rizotu, které se neobejde bez domácího vývaru. Jenže jsme po ruce nikdy neměli žádné kosti a bujóny nepřipadaly v úvahu. Uvědomili jsme si, že vývary v českých regálech úplně chybí. A tak jsme jednou práskli do stolu se slovy: „Pojďme konečně dělat dobrý vývary!“ 

O pár týdnů později jsme ve Francii nad skleničkou burgundského táhli první vývar. Byl z hlavy mořského ďasa, co nám zbyla po večeři. A když jsme se potom vrátili do Prahy, začali jsme na Žižkově tvořit první recepturu na zeleninový vývar. 

Dneska máme v nabídce tři masové vývary, demi-glace, kuřecí consommé a polévky. Recepturu tvoříme nadále sami. Jenom jsme se z kuchyně na Žižkově přesunuli na Moravu, kde máme vyšší standard vaření a partu, která má hrnce, že by se do nich vešel i chlap. 

Vývary jsou základ kuchyně – do polévek, jako nezbytná ingredience do omáček, na podlévání, do rizot i těstovin, jako lék a v neposlední řadě i jako pití, co člověka postaví na nohy.

Konečně vývary koupíte na eshop.konecnevyvar.cz, rohlik.cz ve Sklizeno a dalších vybraných farmářských obchodech.

TIP: RYCHLÁ SUPERMISKA NA ZAHŘÁTÍ A PODPORU IMUNITY

V téhle naší asijské rychlovce je všechno dobré. A taky zdravé. Proto je perfektní jako rychlá večeře během pochmurného a studeného podzimu a zimy. Zahřeje, a ještě dodá tělu spoustu živin a vitamínů, které posilují organismus a pomáhají naší imunitě.

INGREDIENCE

• hovězí Konečně vývar • vajíčko • rýžové nudle • rajče • mungo klíčky • mrkev • limeta • zázvor • pokud seženete – mořská řasa, pak choi nebo čerstvý špenát

V hrnci zahřejte hovězí Konečně vývar, přidejte nakrájenou mrkev, rajče, trochu zázvoru a chvíli povařte na plotně, aby zelenina změkla a uvolnila chuť. Vedle v dalším hrnci si připravte vajíčko tak, jak ho máte rádi. Natvrdo, na hniličku nebo jako ztracené vejce – to je trochu pracnější, ale vyplatí se. V misce s vodou si namočte rýžové nudle. Než se provaří vývar se zeleninou, nudle budou pěkně změklé. Pak je sceďte, vraťte do misky, přidejte k nim mungo klíčky, a pokud máte, tak pak choi nebo špenát a mořskou řasu. Vše zalijte horkým vývarem, přidejte vejce a zakápněte limetou. Vezměte hůlky, lžíci a dobrou chuť.

Bon Appétit

Konečně vývar