Skip to main content

Ochutnejte šneka – získá si vás!

Že jedí šneky jenom Francouzi? Omyl! U nás se jedli šneci za první republiky a dokonce si na nich pochutnávali už mniši ve středověku během půstu. A v naší historii byli neodmyslitelně spojeni také s Vánoci – v minulosti patřili i na štědrovečerní tabuli. Díky Šnekům z Rybníčku můžete tuto tradici ve svých domovech obnovit.

Šneka uvítají příznivci zdravého stravování

Šnečí maso je nutričně výživné, obsahuje kvalitní proteiny a důležité minerální látky (vápník, fosfor, hořčík). Neobsahuje žádný cholesterol a je téměř bez tuku. Kvalitou a nutričním složením se šnečí maso vyrovná i svíčkové.

Všechny naše výrobky jsou bezlepkové, bez konzervantů a bez chemických přísad. Šneci jsou z našeho vlastního chovu.

Šnek jako delikatesa

Šneky si můžete vychutnat jako specialitu, třeba se sklenkou vína. Můžete z nich ale připravit i hlavní chod, nebo si jednoduše namazat na chleba šnečí paštiku. Pod značkou Šneci z Rybníčku najdete hotové pokrmy, které můžou jít rovnou na talíř, ale také samotné šnečí maso. Můžete si tak upravit pokrm ze šneka dle vlastní fantazie. Začít můžete recepty z přiložené minikuchařky a časem určitě vymyslíte své vlastní šnečí delikatesy.

Jaké konkrétní produkty nabízíme?

Šneci v ulitě – ať už klasicky „po burgundsku“ s bylinkovým máslem, nebo se sušenými rajčaty. Stačí je jen rozpéct v troubě. Vybrat si můžete také z delikates ve skle. Šnečí paštika je jemný krém dochucený sušenými rajčaty s výraznou chutí šneka. Pod názvem Escargotine si můžete představit také paštiku, v níž je šnečí maso dochucené gorgonzolou a spoustou bylinek. Ragů nabízí vyváženou směs šnečího masa, žampionů, slaniny a sušených rajčat. A pokud fandíte dnes tolik oblíbeným proteinovým krekrům, zkuste naše šnekry. Můžete je mít vždy po ruce jako svačinku plnou bílkovin.

Bon Appétit

Šneci z Rybníčku