Skip to main content

Ondřej Slanina CHATEAU ST. HAVEL

Oblíbený šéfkuchař a moderátor populárního televizního pořadu Ondřej Slanina kraluje v zámecké kuchyni romantického hotelu Chateau St. Havel. Ondřej se snaží z každého oběda, z každé večeře udělat opravdu nevšední zážitek a daří se mu i s ostatními gurmánskými projekty. 

 

Ondro, chtěl jste být kuchařem od dětských let?

Po pravdě nechtěl, chtěl jsem být původně architekt, ale v psychologicko-pedagogické poradně mi řekli, že nemám prostorové vidění.Tak jsem šel vařit.

Kdo Vám byl při cestě za vařením inspirací a koho obdivujete nyní?

Měl jsem celou řadu vzorů a učitelů. Byli jimi například Ondra Mandík, Pavel Mareš, Robert Tomanec, Martin Slezák a další. Jejich práci sledujidodnes.

Jaké vlastnosti by měl mít člověk, který se chce živit vařením?

Kuchařina je skutečná dřina, takže to musí být člověk psychicky i fyzicky zdatný. Zároveň je potřeba mít cit pro kombinaci surovin, ale také trochu uměleckého ducha.

Jakou kuchyni jste si oblíbil?

Jsem Čech, takže mám rád českou, do které tu a tam vkládám nádech něčeho exotického.

Vaříte také doma?

Vařím doma, ale moje partnerka Michaela je strašně šikovná, takže v kuchyni vládne i ona, a velmi dobře.

Co Vám v poslední době, po profesní stránce, udělalo radost?

Radost mi dělá můj personál na Chateau St. Havel. Jsou to skvělí lidé, kteří svou práci dělají opravdu s nadšením. Zároveň mi dělá radost, žese kvalita gastronomie v krajích zlepšuje a dá se všude najít ostrůvek s něčím opravdu skvělým.

Kde si mohou lidé na vašich jídlech pochutnat?

Moje základna je Chateau St. Havel v Praze v Krči, ale zároveň je možné si objednat náš catering kdekoliv v Česku.

Kde ještě mohou lidé vaše vaření tak říkajíc okoukat?

Už víc jak deset let se věnuji školám vaření jak pro jednotlivce, tak jako teambuilding pro firmy. Je to poučné a zároveň velmi zábavné - aktuální akce mám uvedeny na webu www.hungrytown.cz,

A na závěr, co pro Vás znamená "luxus”?

Luxus pro mě znamená čas na mé blízké. Na děti, na rodinu a na přátele. Mám bohužel pocit, že jim ho nedávám tolik, kolik by si zasloužili.

Bon Appétit

Chateau St. Havel