Filé na přírodní způsob, tady jen se solí, pepřem a citronem, se rychle omrzí. Překvapte svou rodinu i hosty touto vynikající marinádou z medu, miso pasty a gochujangu. Poslední dvě ingredience seženete v každém obchodě s asijskými potravinami, jsou totiž v japonské a korejské kuchyni úplně základní. A doba přípravy? Ta je doslova blesková!
Ingredience:
- 600 g tresky
- 1,5 lžíce medu
- 1,5 lžíce octa
- 1 lžíce gochujangu
- 1 lžíce bílé miso pasty
- 1 lžička sojové omáčky
- 2 stroužky česneku oloupané a nasekané nebo prolisované
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 lžička olivového oleje + další na vaření
Postup:
V misce smíchejte med, ocet, gochujang, miso pastu, sojovou omáčku, česnek, zázvor a olej. Vezměte polovinu vzniklé pasty a potřete jí rybí filety za všech stran. Dejte marinovat do ledničky aspoň na 30 minut. Rozehřejte na pánvi trochu oleje na nižší střední stupeň a vložte filety. Vařte 5 minut a poté otočte a vařte další 2 až 3 minuty. Nechte odpočinout na talíři. Rozehřejte troubu na 200°C a pokud máte, zapněte gril nebo horní ohřev. Potřete ryby z jedné strany zbylým mixem a dejte do trouby na cca 5 minut, nebo dokud glaze nezačne bublat. Servírujte třeba s octovými bramborami.