Skip to main content

Vplujte s lehkostí do jara

Kdo by se netěšil na jaro a Velikonoce! Příroda probouzí všechny naše smysly a také tělo si žádá zdravější pokrmy. Ideálně ty z přírody. Nebo z rybníků. Věděli jste, že se kapr servíroval dříve také na velikonoční stůl?

Kapr jako velikonoční pokrm má své opodstatnění. Po masopustu následovalo období půstu a jako jediné možné maso byla povolena ryba. Tradice předvelikonočního kapra sahá do období první republiky a jeho spotřeba byla téměř srovnatelná s Vánocemi. Dát si ale kapra s příchodem jara má i význam z hlediska nutričního. Tělo potřebuje po zimě načerpat nové síly a jemné kapří maso je skvěle doplní. Kapr není pouze zdrojem skvělých bílkovin, ale obsahuje také přírodní antioxidanty, omega-3 mastné kyseliny a přírodní vitamín D, který nám všem, obzvláště po zimě, tolik chybí. Zvyšuje energii, posiluje imunitní systém a chrání srdce.

Všechny tyto „životabudiče“ najdete také v Kapří paštice z Vysočiny. Vyrábí ji rodinná farma Poříčí a kapři pocházejí pouze z kvalitních chovů. Kapři žijí celý svůj život v přirozeně čisté a na živiny bohaté vodě, která je díky nadmořské výšce vysočinských rybníků chladnější. Díky tomu kapři rostou pomaleji a jejich maso je mnohem lahodnější. Kapří paštika obsahuje pouze maso z uzeného kapra obecného, smetanu, olej, koření a sůl, je bez lepku a kostí.

Nechte letos na váš velikonoční stůl připlout kapra!

Kapří paštiku zakoupíte v e-shopu na: www.kapripastika.cz.

Bon Appétit

Kapří paštika